GOMAD paint silo van 20m hoog op Kings of Colors festival 2016

By 25 september 2016Graffiti festivals

Kings of Colors festival 2016

Het Kings of Colors festival 2016 (KoC) heeft plaatsgevonden op 10 en 11 september 2016 in hartje Den Bosch. Het is de derde editie van dit zeer succesvolle festival. KoC is een urban art and food festival met graffiti workshops, breakdance battles, hip hop dj’s, food trucks, live graffiti painting, live silo painting, street basketbal, street art en sneaker market en nog veel meer…

Graffiti

De rode draad van het festival is echter graffiti. Alle facetten en stijlen van deze straatkunst komen aan bod. Door de kunstenaars de vrije hand te geven, krijgt het publiek een mooie en levendige indruk van de deze creatieve en kleurrijke subcultuur. Het buitenterrein van de voormalige veevoederfabriek De Heus, nu omgedoopt tot de Tramkade, werden voorzien van mobiele wanden waar diverse graffiti artiesten hun kunsten konden vertonen.

Graansilo’s

De crème de la crème van voornamelijk Nederlandse graffiti artiesten kregen een prominente plek binnen het festival, zij hebben maar liefst zes graansilo’s van 20 meter hoog een complete make-over gegeven. Deze kleurrijke eyecatchers verrijken nu de skyline van Den Bosch.

Ontwerp

GOMAD Graffix heeft in samenwerking met de uit Heerlen afkomstige kunstenaar FISH en de uit Weert afkomstige kunstenaar ALPHA een silo verfraaid met een kunstzinnige piece. Het ontwerp werd gemaakt door GOMAD en bestaat uit een collage van elementen van bestaande beeldhouwwerken vormgegeven in een kubistische stijl (Picasso) waarbij door FISH toepasselijk een fotorealistische vis is toegevoegd die als een marionet aan touwtjes hangt onder de smekende handen. Het ontwerp is heel expressief en de symboliek spreekt voor zich. Het was een hele eer deze silo te mogen painten.

Line up silo’s

De overige 5 silo’s zijn onderhanden genomen door andere zeer bekende namen uit de nederlandse en belgische graffiti scene.

  • Silo 1:  Studio Giftig
  • Silo 2:  Smates & mrJune
  • Silo 3:  GOMAD / FISH / ALPHA
  • Silo 4:  TelmoMiel
  • Silo 5:  Klaas Lageweg & Dopie
  • Silo 6:  Deef Feed & JanisdeMan

Zie voor meer informatie over dit fantastische festival de site van Kings of Colors: http://www.kingsofcolors.com

Onderstaande foto’s van o.a. de fotografen Ruerd Klabbers, Martine Kiers en Remco van de Kamp scheppen een goed beeld van de beschilderde kolossen in Den Bosch.

Bekijk hieronder een korte filmimpressie van het Kings of Colors festival 2016 door Joanna Lampe Official.