Galopperende eenhoorns op zijgevel theater Oostburg

By 16 mei 2016Nieuws

OOSTBURG – Oostburg heeft er een grote muurschildering bij. Het kunstwerk van Marcus Debie en Nancy Montforts op de muur van het Ledeltheater is na 25 dagen schilderen af.

Klachten
De bakstenen muur werd aangepakt na klachten van bewoners van zorgcentrum De Burght. Deze waren het zat waren om tegen het kale muur te kijken. Vervolgens schakelde de gemeente Sluis de hulp van de twee kunstenaars in.

Eenhoorns
Debie: “Op de zijgevel moesten op zijn minst eenhoorns staan, omdat Oostburg de eenhoornstad is. Verder waren er geen restricties, maar aangezien het op de zijkant van het theater staat, hebben we aspecten uit het theater laten terugkomen”.

Mooi
Debie denkt dat hij erin geslaagd is een afbeelding te maken die veel mensen mooi vinden. “Je kunt niet iedereen in dezelfde richting krijgen, maar ik heb geprobeerd met alle smaken rekening mee te houden. Daarom heb ik ingetogen kleuren gebruikt en geen aanstootgevende dingen geschilderd”.

Mensen willen kleur
Muurschilderingen zijn populair. In Goes zijn er onlangs verschillende geschilderd op gebouwen, in Vlissingen zit er nu één op een winkelpand in de binnenstad en vanaf dit weekend is dus ook Oostburg voorzien. Volgens Debie gaat het om een wereldwijde trend: “Het is een selecte groep die dat professioneel doet. En ik merk dat de vraag naar dit soort projecten groter wordt. De betonnen muren om ons heen worden steeds groter en mensen willen wat kleur”.

Bron: Omroepzeeland.nl

Leave a Reply